برخی اوقات تصاویر واضح از آنچه که در آینده پروژه چه چیزهایی رخ خواهد داد وجود ندارد .بدین معنا که ما فازها های اصلی پروژه ، اقدامات یا دستاوردهای پروژه را در آینده نزدیک می توانیم پیش بینی کنیم اما این را برای آینده دور نمی توان متصور شد . بدین جهت امکان بهره برداری از متدهای آبشاری یا Waterfall که در پروژه های معمول ساخت و نصب استفاده می شود که در آن همه چیز در بازه های اولیه ، ابتدا طرح ریزی شده و تا آخر به آن برنامه متکی هستیم موجود نیست .
بدین جهت مدیران پروژه بسراغ متد برنامه ریزی موج غلتان می روند . اما برنامه ریزی موج غلتان چیست ؟
برنامه ریزی موج غلتان ، یک نوع از برنامه ریزی است که بر روی کارهای تکرار شونده ، بروز رسانی مستمر و تدریجی برنامه زمان بندی تا پایان پروژه تاکید می کند .
در این تکنیک، پروژه نیاز به همه داده ها و اطلاعات برای طرح ریزی برنامه زمان بندی ندارد . این روش با یک ساختار شکست کار آغاز شده که در آینده نزدیک فازها برنامه ریزی با جزییات و سطوح تفصیلی مشخص می گردد . این ساختار شکست شامل فازها یا محصولات پروژه ، پکیج های کاری تا فعالیت ها در آینده نزدیک است .
این تکنیک برنامه ریزی را می توان به مثابه قطار در حال حرکت که بتدریج به آن واگن ها افزوده شده نام برد . این مدل از برنامه ریزی را بصورت پیشرفته میتوان در پروژه های نرم افزاری و توسعه محصولات جدید یافت . با این وجود پروژه های سنگین و پیچیده نیز می توانند از این مدل بهره برداری کنند .
مزایای مدل برنامه ریزی موج غلتان
هنگام مواجه با پروژه های با عدم قطعیت های زیاد و برنامه ریزیی های پر ریسک ، می تواندید مسایل ، تاخیرات ناشی از ریسک ها را در سروسامان داده و در برنامه زمان بندی منظور نمود. علاوه بر این برنامه ریزی موج غلتان به تیم پروژه کمک می کند که تمام جزییات کلیدی پروژه را شناسایی کنند و تصویر شفاف از آنچه باید در آینده قطعی پروژه عملیاتی گردد در برنامه زمان بندی منظور شود .
این مدل برنامه ریزی به پشتیبانی و مسولیت پذیری در پروژه کمک نمود و متغیرها ی پروژه در مدل های سنتی برنامه ریزی پروژه مندرج می گردد.
نکته این که برنامه ریزی موج غلتان می تواند برای پروژه های r&ِd ، خدمات بدیع یا hIGH TECH کارا باشد .