موسسهPMi در سال 1969 به عنوان یک از زیر مجموعه های موسسه معروف استاندارد ایالات متحده آغاز بکار کرد .
این موسسه غیر انتفاعی دانش بنیان با گردهماوری تجارب مدیران پروژه و تحقیقات اکادمیک بتدریج یک سری رویه های مدیریت پروژه انتشار داد . رویه های منتشره در سال 1984 به صورت مستقل و در قالب استاندارد یا بدنه دانشی یکپارچه شد و PMBOK نام گرفت . تا کنون 7 ویرایش از PMBOK منتشر شده که ویرایش 7 ام مربوط به سال 2021 می باشد .ناگفته نماند که موسسه pmi علاوه بر استاندارد در حوزه پروژه به تدوین و انتشار استانداردهای حوزه های پرتفولیو و طرح یا برنامه ها نیز پرداخته است . شباهت این مجموعه حوزه های دانشی در آن است که رویه ها بصورت ماتریسی تدوین شده است .
در PMBOK به دو گروه فرآیندی و حوزه های دانشی پروژه اشاره شده است . گروه های فرآیندی Process Group منطق نرمال پروژه هاست بدین صورت که چرخه حیات پروژه را نشان می دهد که شامل مراحل آغاز پروژه ، طرح ریزی ، اجرا ، کنترل و نظارت و بالاخره خاتمه پروژه است .
در طرف مقابل یا می توان گفت سطرهای ماتریس شامل حوزه های دانشی پروژه است که شامل 10 سرفصل 1-محدود ،2- زمان ، 3- هزینه ، 4-کیفیت ،5- ریسک ، 6- منابع ، 7- ارتباطات ، 8 – ذینفعان ، 9- واگذاری ها و بالاخره 10 – یکپارچگی می باشد .
در این فصول ابزارها و تکنیک های منفاوتی جهت راهبری مدیریتی پروژه گنجانده و توصیه شده است .
براساس استاندا PMBOK سال 2017 ، 49 فرایند کلی در راهنمای مدیریت پروژه گنجانده شده است . ادامه مطلب ماتریسی کلی از فرایندهای مدیریت پروژه براساس راهنمای یاد شده ارایه می نماید .